Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đorđe Studić iz Vodica uručen je certifikat „Proizvodi hrvatskog seljaka“ kojim se ističu prodavači koji na tržnici prodaju  proizvode koje sami i uzgajaju na svojim poljoprivrednim gospodarstvima. 

"Leć" d.o.o. je, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, proveo projekt kojim se obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poljoprivrednim obrtima i zadrugama te trgovačkim društvima koji vlastite proizvode prodaju na tržnici Vodice, omogućuje dobivanje oznake "Proizvodi hrvatskog seljaka". Time se priključila  obitelji od  16 certificiranih hrvatskih tržnica, u kojima posluje 650 certificiranih OPG-ova, a koje na ovaj način žele pomoći domaću poljoprivrednu proizvodnju. Ideja projekta certificiranja je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača, te na taj način isticati i važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora. 

Isticanjem ove oznake na prodajnom pultu, takvi proizvođači postaju vizualno prepoznatljivi i vidljiviji. Njome se na prodajnom pultu jamči kupcima porijeklo proizvoda koji kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšava prodaja njihovih proizvoda. 

Zainteresirani proizvođači mogli su se prijaviti do 30. travnja za dodjelu oznake, a Povjerenstvo u sastavu: Tina Bosotin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica, Mirjana Skelin, voditeljica financijsko-računovodstvene službe u komunalnom društvu Leć d.o.o. te direktor komunalnog društva, Stanko Birin, predsjednik Povjerenstva, obavili su nadzor o uvjetima proizvodnje na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đorđe Studić  te mu danas i  dodijelili ovaj certifikat.     

Ove godine dodijeljen je samo jedan certifikat, ali se nadamo da će broj certificiranih prodavača na vodičkoj tržnici rasti u nadolazećim godinama.    

-    Znamo da je jako teško biti poljoprivredni proizvođač i u isto vrijeme samostalno prodavati svoje proizvode na tržnici. Možda ljudi ne obraćaju pažnju na te činjenice, međutim, poljoprivrednik mora svakodnevno brinuti i raditi na svom gospodarstvu, svakodnevno ubrati plodove, pripremiti ih i prodavati na tržnici. Uz ove velike vrućine i temperature poslovi se većinom odvijaju i po noći ili rano ujutro. Dakle, radni dan poljoprivrednika je u ovo vrijeme doslovno 24 sata. Mi smo ovime željeli bar malo pomoći  da takvi proizvođači budu prepoznati i od kupaca. – izjavio je direktor Stanko Birin.

Prema riječima Tine Bosotin, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica, Grad ima u planu bodovanje ovog certifikata prilikom javljanja na natječaj za sufinanciranje poljoprivredne proizvodnje kako bi se i na taj način pomoglo domaćim poljoprivrednim proizvođačima.

Đorđe Studić zahvalio se na uručenom certifikatu te rekao da se nada da ga kupci više neće pitati  „Jesu li to tvoji prozvodi?“